Metallic liquid eyeshadow – Golden Rose [REVIEW/SWATCHES]

 

Holidays are coming (I sound like a Coca Cola commercial, I know). And what do we do before the holidays? We plan things...We plan on how to celebrate Christmas/New Year's Eve, what presents to buy, what to wear on the Christmas work celebration, how to do our hair and makeup (here comes the metallic makeup), and so on...

That is why, in the next few blog posts, I will try to give you suggestions/ideas for cool makeup products that can make your makeup look like you've worked on it for hours, in front of the mirror, in order to make it look that good. This same products can be used as the perfect presents for your loved ones, especially for those that can't get enough of makeup and always need one more nude lipstick in their collection, or a shiny new eyeshadow, or a new golden highlighter etc. At least I know I am that person...If you don't know what to gift me, makeup is always the correct answer.

Soooo, lets begin.

Празници се ближат (звучам како Кока Кола рекламата, знам). Што правиме ние пред празниците? Планираме... Планираме каде да ја дочекаме новата година,  кои поклони ќе ги купиме, што ќе носиме за прославата од работа, фризура, шминка и слично.

Токму затоа во следните неколку блог постови ќе Ви дадам предлози/идеи за кул производи коишто во само неколку чекори можат да направат шминката да ви изгледа како да сте се труделе со саати пред огледало. Истите тие производи доколку ви се допаднат можат да бидат и одлична идеја за подарок  на некоја ваша драга личност која што знаете дека сака шминки и никогаш нема „доволно“ кармини, сенки за очи, хајлајтери...Знам дека јас сум таа личност...ако не знаеш што да ми подариш, шминка е секогаш точниот одговор.

Па да почнеме...

GR Metals Collection

Golden Rose Metals Metallic collection

The next few blog posts will be dedicated to the new Golden Rose Metals Metallic collection.

For all of you that are not familiar with the brand, Golden Rose is a makeup brand from Turkey. It is well known for its high-quality budget friendly products. There is a great range of products you can choose from, primers, foundations, color correctors, lipsticks, eye shadows, nail polishes and much more.

Golden Rose Metals Metallic collection is perfect for the holidays. Because of the products' perfect metallic shine and color payoff they are the ideal solution for your holiday makeup. In the collection you can find primers, highlighters, lip glosses, lip crayons, liquid eyeshadows, powder eyeshadows and a sculpting palette. For today's blog post I will introduce you to the Metals Metallic Liquid Eyeshadow.

Следните неколку блог постови ќе бидат посветени на новата Golden Rose Metals Metallic collection.

За сите вас коишто не сте запознаени со брендот, Golden Rose е турски бренд за шминки, добро познат по високиот квалитет и достапните цени на производите. Во својата палета на производи вбројуваат прајмери, течни и камени пудри, колор коректори, кармини, сенки за очи, лакови за нокти, производи за контурирање и др. Во Македонија Golden Rose производите можете да ги најдете во Golden Rose продавниците.

Golden Rose Metals Metallic collection е совршен за празниците. Поради совршениот метален сјај и одличната пигментираност на производите претставуваат идеално решение за вашата празнична шминка. Во колекцијата можете да пронајдете прајмер, хајлајтер, сјај за уста, креони за уста, течни сенки за очи, палета за контурирање на лицето и сл. Во денешниот блог пост ќе Ви ги претставам течните сенки за очи Metals Metallic Liquid Eyeshadow.

 

Golden Rose Liquid Eyeshadow

Golden Rose Metals Metallic Liquid Eyeshadow

On the official Golden Rose website this product is described as: "longwearing, liquid-cream,  vivid metallic finish eyeshadow. Light reflecting pearls and metallic pigments give a dazzling, shimmery look. It has a lightweight formula that glides on the lids smoothly and imparts high color payoff. Apply a thin layer and spread with fingertips. For better result keep your eyes closed during the drying".

I stand by everything that is written in this description, especially the part of it being a longwearing eyeshadow. I put it on in the morning and it stays on my eyelids until I decide to take it off (usually in the evenings). The pigmentation is great, the color selection also. The collection has nine shades that vary from pinks to golds to bronzes and purples. The scent is kind of chemically but not overpowering at all.  You get 4.5 ml of product. The applicator is a classic doe foot applicator that is very easy to use. The formula is blendable. You can use a brush or your fingers, either works great. You don't have to use an eyeshadow primer. You can use this eyeshadows applied by their own or as an eyeshadow primer, and put a powder eyeshadow on top. I bought only two shades: 111 IVORY and 105 MINK. In the pictures below you can see the color swatches and the product itself. I will definitely be buying more shades, since I love it so much. The price is around 4 Euros.

На официјалната веб страна на Golden Rose производот е опишан како: „долготрајна, течна-крем сенка со интензивен метален сјај. Светлосни рефлектирачките и металик пигменти придонесуваат за прекрасен светкав изглед. Формулата се нанесува лесно и е добро пигментирана. Да се нанесе тенок слој од сенката и да се разнесе на окото со користење на прстите. За подобри резултати држете ги затворени очите додека не се исуши потполно сенката“.

Се согласувам со се што е наведено описот, особено за долготрајноста на сенката. Ја нанесувам наутро и буквално не мрда од очните капаци се додека не се одлучам јас да ја отстранам. Пигментираноста е одлична, изборот на нијанси исто така. Колекцијата брои 9 нијанси, розеви, златни, бронзени, виолетови и сл. Добивате 4.5 ml производ. Апликаторот за нанесување на сенката го прави нанесувањето многу лесно. За понатамошно разнесување на сенката можете да користите четка или вашите прсти. За овие сенки не е неопходно прво да нанесете прајмер. Со оглед на тоа што се долготрајни можат да ви послужат и како основа за останати сенки коишто се во камена форма. Купив само две нијанси за да ги пробам: 111 IVORY and 105 MINK. Многу сум задоволна и сигурна сум дека ќе купам повеќе нијанси во иднина. Цената на овие сенки е околу 250 ден. Следуваат слики од производот на кои можете да ги видите нијансите за коишто јас се одлучив. Се надевам дека ова беше добра инспирација за еден од производите коишто ќе ги користите на празничните забави коишто претстојат. Во следните блог постови ќе ви прикажам уште два производи од оваа колекција.

 

 

GR Liquid Eyeshadow 1
GR Liquid Eyeshadow 2

Swatches of the shades: 105 Mink (left), 111 Ivory (right)

GR Liquid Eyeshadow Swatches

Golden Rose Metals Metallic Liquid Eyeshadow

Have you ever tried this product? If so, please share your experience with it. Thank you for reading, and see you in my next post 🙂 Have a nice day 🙂

Дали некогаш сте го пробале овој производ? Доколку да, слободно можете да го споделите вашето искуство како коментар на постот. Ви благодарам што го прочитавте мојот прв блог пост, се надевам ве гледам и на следниот 🙂

Имајте најубав ден 🙂

1 Comment

  1. […] my previous blog post I wrote an in-depth review about the Golden Rose Metallic liquid eyeshadow as a part of the Metals […]

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top