Metallic lips and eyes [Golden Rose Metals Metallic Collection]

Hello world!

In my previous blog post I wrote an in-depth review about the Golden Rose Metallic liquid eyeshadow as a part of the Metals collection. In this blog post I will write to you about two more products from the collection. I know that New Year's parties are over, but this products can be worn on a daily basis, not only for special occasions, despite their metallic finish.

First I am going to talk to you about their Metals Matte Metallic Lip Crayon. I have bought three shades out of the total 10 shades that are in the collection, No.6, No.7 and No.8. On the official Golden Rose website this product is described as "a lipstick that bridges the gap between metallic & matte. It has a unique formula that gives your lips pearlescent sheen and matte finish. Its longwearing formula contains highly special metallic pearls and light-reflecting pigments for intense color and matte metallic effect on lips. It is applied easily with useful packing and creamy, smooth formula. Contains sheabutter and Vitamin E to hydrate lips". Golden Rose always describes its products as they are, so I stand by all that is written above. The formula is longlasting and it is not heavy on your lips. It is not as longlasting as a liquid lipstick, but it wears off nice, as it leaves a beautiful even stain on the lips. They are not transfer proof, as a liquid lipstick would be. The smell can be little overpowering and chemically, but I don't mind it. I love all the shades that I bought, but No.7 is my favorite. It is a beautiful red shade, I love it as i wears off pretty nice and even, and leave my lips looking cherry delicious. In the next few photos you can see the swatches and colors of the lip crayons.

Здраво на сите!

Во мојот претходен блог пост напишав детална рецензија за течните металик сенки на Golden Rose, коишто се дел од нивната Metals Metallic collection. Во овој блог пост ќе ви претставам уште два производи од колекцијата. Знам дека новогодишните забави завршија, но овие производи, и покрај нивниот металик изглед којшто го даваат, може да се користат секојдневно, а не само за специјални прилики.

Прво ќе Ви ги претставам Металик мат креоните за усни. Купив 3 нијанси од вкупно 10-те коишто се претставени во колекцијата, и тоа броевите, 6, 7 и 8. На официјалната страна на Golden Rose, овие креони за усни се опишани како: "кармини кои претставуваат спој на метален и мат изглед на усните. Имаат уникатна формула којашто на усните им даваат сјаен мат изглед. Долготрајната формула содржи метални бисерни и високо-рефлектирачки пигменти за интензивна боја и метален мат ефект на усните. Се нанесуваат лесно благодарение на практичното пакување и нежната и кремаста формула. Содржат шеа путер и витамин Е за хидратација на усните." Golden Rose секогаш ги опишува производите онака како што се, па на овој опис не би додала нешто многу. Она што можам да потврдам е дека формулата навистина е долготрајна, не како што би траело доколку нанесете течен мат кармин, меѓутоа сепак траат долго. Многу ми се допаѓа како изгледаат усните и кога полека се вади карминот од нив, бидејќи истиот бледее рамномерно и на усните останува убава избледена нијанса од карминот. Она што забележав е дека има мал цветен мирис којшто за некого може да биде јак доколку е осетлив на мириси, за мене не претставува проблем за да ги користам. Омилена нијанса ми е бројот 7, токму поради убавата црвена боја, но и поради начинот како бледее на усната, оставајќи црвенкаста природна нијанса на усните. Од вкупно 10 нијанси сигурна сум дека ќе најдете некоја која што би станала ваш фаворит.

Golden Rose Metals Matte Metallic Lip Crayon

Golden Rose Metals Matte Metallic Lip Crayon

Swatches of GR Metals Matte Metallic Lip Crayon

Swatches of GR Metals Matte Metallic Lip Crayon

 

Now I continue with the eyes. It is time for the Metals Metallic Eyeshadows from the collection. There are 8 shades in total, I bought only one, No. 5 Amethyst. I love purples for my brown eyes, so it was expected from me to pick this shade first. And I was not wrong, I love it. "It’s striking metallic foil finish creates brillant reflective look. Color applies smoothly and evenly. It stays all-day long. Can be applied sheer for a luminous effect or layered for dramatic shine".They are really easy to apply, with a brush or with a finger. They leave a gorgeous metallic finish either way. The pigmentation is also pretty good. Even though I didn't buy all the shades, I swatched  almost all of them at the store, and they were all really pigmented. I recommend you go to the store, try them on and pick your shade.

Да продолжиме со очите. Следен производ од колекцијата се Metals Metallic единечните сенки за очи. Во претходниот блог пост направив детална рецензија на течните металик сенки, но и овие во камена форма се исто толку добри. Вкупно се 8 нијанси, од кои јас купив само една, бројот 5 Amethyst. Обожавам виолетови нијанси на сенки за очи, особено затоа што се комплементарни на моите кафени очи, па некако логично ми беше во продавницата прво да се фатам за таа нијанса и не згрешив, многу ми се допаѓа. Металниот сјај креира брилијантен рефлектирачки изглед. Бојата се нанесува нежно и рамномерно. Стојат на очите преку целиот ден. Може да се нанесат во тенок слој за сјаен ефект или да се нанесат во поголема количина со цел да се добие драматичен изглед. Се нанесуваат многу лесно, и со четка и со прсти. Пигментацијата им е одлична. И покрај тоа што ги немам купено сите нијанси, во продавницата имав прилика да ги испробам речиси сите, и можам со сигурност да кажам дека сите се прекрасни. Ви препорачувам да отидете лично во продавница и да ги испробате, па така и ќе може со сигурност да си одберете нијанса која што ви се допаѓа.

Golden Rose Metals Metallic Eyeshadow No 5 Amethyst

Golden Rose Metals Metallic Eyeshadow No 5 Amethyst

Metals Metallic Eyeshadow No5 Amethyst

GR Amethyst No5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top