Зелен чај во вашата рутина за нега | BIO:Vegane Organic green tea line

Bio:Vegane organic green tea collection

Зелениот чај е одлична состојка која што можете да ја внесете во производите за нега на вашата кожа од неколку причини: има антиоксидантно, антиинфламаторно и антибактериско дејство, ја штити кожата од предвремено стареење и од УВ штетните зраци, ги прочистува порите и го регулира лачењето на себум. Допринесува до изглед на млада кожа со тоа што го успорува процесот на стареење. Го намалува црвенилото кај лицата со розацеа. На...

Сè што треба да знаете за двојното (длабинско) чистење на лицето

Double cleansing method

Двојно (длабинко) чистење на лицето е метода на чистење на лицето во два чекори: првиот чекор вклучува чистење на лицето со користење на маслен отстранувач на нечистотии од лицето; вториот чекор вклучува користење на воден отстранувач на нечистотии (гел/пена за измивање на лицето). Зошто е важно длабинското чистење? Не е важно само за да се отстрани шминката после напорниот работен ден, туку и за да се отстранат сите бактерии...

Scroll to top