Топ производи кои придонесуваат до убаво стареење на кожата | Blogmas day 5

Козметика против стареење

Hello again 🙂

Продолжуваме со нашето одбројување на предизвикот. Нов ден, нова рецензија. Денес ќе издвојам само неколку производи, кои се издвоија како мои "well-aging" фаворити.

Timeless Matrixyl 3000 serum против стареење

Производ бр. 1 - Timeless Matryxil 3000 serum

За овој серум имам посветено и цел блог пост, за кој ќе ви оставам линк тука. Станува збор за потентен серум кој дефинитивно помага во борбата со стареењето и придонесува за убаво стареење. Тоа го прави преки стимулација на кожата да произведува колаген и да го подобри нејзиниот целосен изглед, да ја врати еластичноста, цврстината и текстурата. Главната состојка е матриксил 3ооо, пептидна композиција од Palmitoyl tripeptide-1 и Palmitoyl tetrapeptide-7. Дополнително има додадено хијалуронска киселина која го одржува оптималното ниво на хидрација. Има лесна, свиленкава текстура која лизга на лицето. Брзо се впива и не лепи. Најчесто го нанесувам во ноќната рутина. Дефинитивно и ја варќа на кожата еластичноста и здравиот изглед. Можете да го нарачате од beautyhub.mk. За директен линк клик тука.

 

Nacomi Retinol 0,25 серум против стареење

Производ бр. 2 - Nacomi Retinol 0,25%

По неуспешното вклучување на ретинол во мојата рутина со серумот на The Ordinary (ми беше масен и ми правеше иритации на кожата дури и најмалиот процент), некако бев скептик да пробам нов, но се одлучив да го пробам овој на Nacomi по прочитани повеќе убави мислења. И дечки не поогрешив. Го земав со 0.25%  концентрација затоа што имам осетлива кожа која сеуште не е навикната на користење на ретинол. Она што ми се допаѓа е што еве веќе по околу 2 месеци користење, немав лоша реакција, сушење на кожата и сл. Има текстура на лосион кој малку потешко се размачкува, но брзо се впива во кожата и не остава масно или пак лепливо чувство. Збогатен со комплекс од хијалуронски киселини и екстракти помага за одржување на влажноста на кожата и нејзина хидратација. Наменет е за подобрување на текстурата на кожата, изедначување на тен, избледување на хиперпигментации и флеки од акни и подмладување на кожата. Нема да должам многу затоа што дефинитивно сакам да посветам посебен пост само на овој производ, сепак не можев да не го споменам во оваа тема. Го купив од Yeppeuda.mk За директен линк клик тука.

Anew Protinol Plumping shots

Производ бр. 3 - Anew Protinol Skin reset plumping shots

Мислам дека кој ги пробал ампулите со протинол на Авон, сигурна сум дека се има воодушевено. Станува збор за 7-дневен третман каде секој ден, во вечерната рутина, нанесувате по една ампула, на тонирано и исчистено лице. Уште по првата ампула ќе забележите дека кожата ќе ви изгледа посвежо, пополно и поизмазнето. Клучна тука е патентираната протинол состојка која  го стимулура производството на двата типа колаген во кожата, тип 1 и тип 3. Помага да се врати намалениот колаген, да се зацврсти и затегне кожата, помага во намалување на изгледот на фините линии и брчките и иго враќа сјајот и младешкиот изглед на кожата.

Кои се вашите омилени anti-aging производи?

Се читаме утре.

Ве сака ваша Бокица.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top