Производи за смирување на кожата | Blogmas day 10

Производи за смирување на кожата

Хелоу дечки, добредојдовте во уште едно блогмас дружење. Знаам, знаам, може малку ви се смачи од споделување на моите skincare фаворити, ама уште овој пост го посветувам на предизвикот и после тоа паузираме малку со други теми. Сепак, мислам дека и овие постови би ви биле од голема корист затоа што е направена некоја категоризација при споделувањето, па полесно ќе можете и во иднина да се снајдете кога ќе...

Purito Centella Green Level all in one mild pad | Blogmas day 10

Purito Centella Green Level mild pad

Многу бев среќна кога на подарок ги добив овие тонер туфери од @skinaholics.mk затоа што одамна сакав да ги пробам ама никако не можев да најдам изговор зошто би ми требале во мојата рутина 🤣 Во пакувањето има 70 туфери односно 130 мл. производ. Еден туфер е доволен за една употреба. Во составот на тонерот има 10% ЦИКА (Centella Asiatica), бетаин салицилат (BHA), глицерин, содиум хијалуронат и др. корисни состојки што...

Purito Green Level Calming toner – улогата на тонер во рутината за нега на кожа

Тонерите се есенцијален дел од мојата рутина за нега на кожа. Тонер нанесувам по чистење на лицето, а пред нанесување на серуми и креми. Улогата на тонерот е да помогне во дополнително отстранување на нечистотии и шминка кои што не сте успеале да ги отстраните во претходниот чекор на чистење на лицето, да ја балансира и корегира PH вредноста на кожата и да помогне полесна и подобра апсорпција на...

Scroll to top