PALETTE REVIEW – SOPH X REVOLUTION EXTRA SPICE

Hello guys,

After awhile I am definitely back on my blog, feeling full of energy and creativity and ready to serve you some excellent content. Today I will write about the SOPH x REVOLUTION Extra Spice palette. I am in looooove with this palette. I love warm tones and this palette is definitely screaming warm tones heaven. But first let's talk about packaging.

The palette comes in a rosegold cardboard packaging, which looks amazing and gives you high-end feels. On the back of the packaging you can see all the shades and shade names, which is pretty convenient, when buying the palette. One bonus is that is vegan and cruelty free, that is also clearly stated on the back of the palette. The actual palette case is rose gold as the outer packaging is, with the palette being nude matte shade. I absolutely adore the mix of rosegold and nude, it looks sleek and beautiful, it is like a decor to my makeup vanity.

После некое време, конечно сум назад на блогот, спремна да ви пренесам интересна и креативна содржина. Денес тема на денот е прекрасната палета сенки која што е во соработка со германската youtube-рка Sophie и брендот Revolution. За сите што можеби не сте се запознале со брендот, Revolution е англиски бренд за козметика. Познат е по тоа што производите се со одличен квалитет, а достапна цена. Во нивната палета на производи можете да најдете се што ќе замислите од шминка и нега на кожа, палети на сенки, хајлајтери, пудри, коректори, палети за контурирање, ружеви, спрејови за фиксирање на шминката и многу повеќе. Многу често дел од нивните производи се слични на некои high-end брендови и производи, особено при изгледот на пакувањето и изборот на нијанси на производите (таканаречени дупликати). Конкретно  SOPH x REVOLUTION Extra Spice палетата е нивна креација и не е копија на некоја друга палета. Она што е супер е што скоро една година Revolution брендот е достапен и во Македонија, а нивните производи можете да ги најдете во сите Golden Rose продавници. Доколку не сте ги пробале нивните производи искрено ви ги препорачувам, бидејќи мислам дека ги имаат едни од најквалитетните палети коишто можете да ги пронајдете на македонски пазар. Односот цена/квалитет е нанадминлив. Сега да се вратиме на палетата.

Имав доволно време да ја истестирам оваа палета и да ви ги пренесам моите искрени впечатоци. Ја обожавам оваа палета. Во неа преовладуваат топли тонови, а мене тие ми се омилени. Пакувањето е прекрасно. Надворешноста на палетата е rosegold  нијанса, а внатрешноста е во nude нијанса, подобра комбинација не можела да биде направена. Кога ја купувате палетата, таа е заштитена во картонска кутија којашто е исто така во rosegold нијанса, на позадината на кутијата има слика од изгледот на палетата, каде што се истакнати сите нијанси на сенките и нивните имиња, што може да биде од голема помош при купување на палетата, особено ако во моментот не се достапни тестери. Голем плус е тоа што палетата е vegan and cruelty free, што е јасно назначено на самата позадина на пакувањето.

SOPH x Revolution Extra Spice Palette Packaging

When you open the palette there is a giant mirror. I appreciate a mirror in a palette especially when it's as big as this one is. Very convenient for traveling or when you are on the go. I love that all the shade names are written below every eyeshadow. Now let's talk about what's important, the actual eyeshadows.  This palette features 18 shades. There is a perfect mixture of mattes and shimmers. There are 6 shimmers and 12 mattes, so there is something for everyone. Maybe for some of you, it may not be your every day palette, but for me, it is. I love to put a pop of color in my every day looks, so I reach for this palette almost every single day. There are some colors that are bold and vibrant, like the colors VITAMIN C, RUNNING LATE, TWENTY ONE, SWEET N SOUR, that spice up the palette. But if you are using colors like COOKIE DOUGH, CHEESECAKE, CHOCOLATE ORANGE, EVERYDAY, DREAMS, you can create a wearable and more everyday appropriate look, if that is what you are looking for. I also love that she incorporated a black eyeshadow, which for me brings a plus in every eyeshadow palette, because it can deepen every eye look. The texture of the eyeshadows are buttery, soft and very pigmented. I have not experienced a lot of fallout when using them. In every palette, there are shades that are more pigmented than others, but in this case I must admit that most of them have decent pigmentation and are very easy to blend. My favourite shades are: EVERYDAY, SWEET N SOUR, TWENTY ONE, MULLED WINE, CHEESE CAKE, COOKIE DOUGH, ENCHANTED, CHOCOLATE ORANGE, DREAMS and LA SUN. VITAMIN C is a very pigmented yellow colored shadow, which you can't usually find in a palette.

Кога ќе ја отворите палетата ве пречекува големо огледало, што е секогаш плус и доста корисно кога една палета го поседува, особено кога е големо како ова. Под секоја од сенките се напишани нивните имиња, што е доста корисно особено кога правите туторијали или блог постови како овој, секогаш е полесно да се објасни кои нијанси се користат при креирањето на мејкап лукот. Оваа палета содржи 18 нијанси на сенки. 6 од нив се сјајни, додека останатите 12 се мат нијанси. Оваа палета изобилува со топли тонови, меѓутоа меѓу нив може да се најдат и неутрални нијанси коишто може да се користат во секојдневната ваша мејкап рутина. За некој од вас можеби ова не е содветната секојдневна палета, но за мене е, особено затоа што во секојдневното шминкање обожавам да внесувам некоја забавна и несекојдневна боја којашто ќе допринесе до истакнување на очите, а нема да изгледа премногу упадливо. Дел од боите како што се VITAMIN C, RUNNING LATE, TWENTY ONE, SWEET N SOUR, се смели и вибрантни и ја прават оваа палета забавна и инспиративна. Но доколку ги користите нијансите како COOKIE DOUGH, CHEESECAKE, CHOCOLATE ORANGE, EVERYDAY, DREAMS, можете да постигнете секојдневен, нослив изглед. Текстурата на сенките е путераста, мека и пигментирана. Вообичано во една палета има нијанси коишто се повеќе пигментирани и останати на коишто им недостасува пигментација, меѓутоа морам да признаам дека кај оваа палета, најголемиот дел се со одлична пигментација, лесно се нанесуваат на окото и се долготрајни. Сјајните сенки во оваа палета, најдобра пигментација даваат кога се нанесуваат со прст, со четка знаат понекогаш малку потешко да се нанесат и да не го дадат својот целосен потенцијал. Моите омилени нијанси се: EVERYDAY, SWEET N SOUR, TWENTY ONE, MULLED WINE, CHEESE CAKE, COOKIE DOUGH, ENCHANTED, CHOCOLATE ORANGE, DREAMS и LA SUN. VITAMIN C е вибрантна жолта боја којашто ретко може да се најде во една палета сенки.

Extra spice palette

Shade names/Имиња на сенките

First Row/Прв ред: Everyday, Running Late, Infinity, Cheesecake, Cookie Dough, Dreams

Second Row/ Втор ред: Vitamin C, Sweet N Sour, Twenty one, Romance, Enchanted, Lakes

Third Row/Трет ред: Brownies, Chocolate Orange, Mulled Wine, LA Sun, Aurora, Reputation

SOPH x REVOLUTION swatches
eye look
eye look2

I give this palette 10/10, because of the packaging, shade range, eyeshadow texture and price range. I highly recommend checking this palette out, especially if you like to play with color.

Мојата оцена за оваа палета е 10/10, поради одличното пакување, изборот на нијанси, текстурата на сенки и ценовниот ранг. Ви ја препорачувам да ја пробате, особено доколку сакате да си играте со бои при креирање на вашите „мејкап лукови“, со цел да ги искористите најголемиот дел од нијансите коишто се во палетата и да го извлечете максимумот за средствата коишто сте ги вложиле.

Xoxo,

Bokica

Ве сака,

ваша Бокица 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top