My every day skin care routine – Balea brand [Part 2]

Balea Aqua хидратантна крема гел за лице (Balea Aqua Moisturizing Cream Gel)

Во претходниот блог пост ви пишував за начинот на којшто ја припремам мојата кожа за понатамошно нанесување на производи за нега на лице. Во тој дух продолжувам и со овој пост, каде што ви ги пренесувам моите впечатоци за кремите коишто ги нанесувам секојдневно на моето лице, наутро и навечер, од кои сум многу задоволна и кои одлично прилегаат на мојот тип на кожа. Сите производи повторно се од ДМ брендот Balea.

In my previous blog post I talked to you about the products I use for prepping my skin, for applying face skin care products. In this blog post, I share my impressions for the face creams I use on a daily basis, in my daytime and nighttime routine. All the products mentioned are from the DM brand Balea.

Balea Aqua Moisturizing Cream Gel
Balea Aqua Moisturizing Cream Gel

Оваа гел крема за лице ја користам секој ден, наутро, веднаш по утринското чистење на лицето, а пред нанесување на шминката. Со формулата за нега со Швајцарска термална вода, богата со минерали ја негува и регенерира кожата. Екстрактот со сини алги и Aqua-Osmollne ја подобруваат хидратацијата и ја освежуваат кожата. УВ-заштитата со појачан УВА-филтер ја штити кожата од предвремено стареење. Гел структурата на оваа крема ја прави да се нанесува многу лесно и да се впива во кожата многу брзо. Токму затоа е и идеална како подлога за шминка, ја остава кожата хидрирана и немасна. По текстура многу ме потсеќа на Clinique moisture surge extended thirst relief гел кремата за лице, со таа разлика што цената на кремата од Balea e значително пониска. Ја обожавам оваа крема и со сигурност повторно би ја купила. Едно паковање содржи 50ml производ.

I use this gel face cream on a daily basis, usually in the mornings, after I wash my face and prepare for the daily activities. The valuable Swiss thermal water, rich in minerals, nourishes and rejuvenates the skin. The blue-green algae extract and aqua Osmoline improve hydration and leaves the skin feeling fresh. The UV protection with reinforced UVA filter prevents premature light-induced skin aging. The Aqua Moisturizing cream gel supports the skin's water channels (aquaporin). Your skin is immediately and intensely moisturized - for 24 hours. Because of its gel formula, it soaks in the skin really fast and is very easy to apply. It can be used before makeup as a hydrating primer, not living your skin looking oily or greasy. The texture reminds me a lot of the Clinique moisture surge extended thirst relief cream. Of course there is a big price difference between the two, so I highly recommend you picking this one up. I will definitely be buying this Balea cream over and over again.

Balea Beauty Effect ноќна крема за лице со хијалуронска киселина ProEffect3 (Balea Beauty Effect Night Cream 50 ml (Hyaluronic Acid))

Balea Beauty Effect Night Cream 50 ml (Hyaluronic Acid)
Balea Beauty Effect Night Cream 50 ml (Hyaluronic Acid)

Оваа крема ја користам како ноќна крема, секој ден откако ќе го исчистам лицето од шминката и сите нечистотии насобрани во текот на денот. Регенерирачката нега за време на ноќта со хијалуронска киселина и масло од моринга го подобрува природниот процес на регенерација на кожата и делува против предвременото стареење на кожата. Маслото од моринга и витаминот Е го штитат природниот процес на регенерација во текот на ноќта. На паковањето пишува дека е наменето за кожа кај лица со старосна граница од 35 до 45 години. Иако имам 28 години, со секоја година не станувам помлада, па сметам дека токму оваа крема одлично ми прилега на мојата кожа и на овие години. Брзо се впива во кожата, очигледно е дека си ја прави магијата во текот на ноќта, бидејќи наутро кога ќе се разбудам, кожата ми е мека, хидрирана и затегната. Од оваа линиија има и дневна крема, меѓутоа истата сеуште ја немам пробано. Едно паковање содржи 50ml производ.

I use this face cream as my night repair cream, every day after taking off my makeup, before going to bed. The Balea Beauty Effect Night Cream with hyaluronic acid and Moringa oil can improve the natural regenerating ability of the skin. The active formula with hyaluronic acid and ProEffect³ effectively reduces the wrinkles. The care formula with: Hyaluronic acid - a natural moisturizing factor - plumps up the skin from the inside. - ProEffect³ works comprehensively against premature skin aging and leaves the skin shining. - Moringa oil and vitamin E support the natural regeneration process during the night. It sokes in really fast into the skin. It is a 50ml packaging.

Balea aqua гел roll-on за пределот околу очи

Balea aqua gel roll-on
Balea aqua gel roll-on

Овој гел за пределот околу очите е одличен за секојдневна употреба, наутро и навечер. Има лесна хидрирачка текстура којашто брзо се впива во кожата и го прави пределот околу очите да изгледа одморен и хидриран. Металната roll-on кугла служи за нанесување на производот, со кружни движења, во пределот на очите, дава освежувачки ефект кој дополнително допринесува до намалување на подуеноста особено наутро. Едно паковање содржи 15ml производ.

This eye gel Is excellent for a daily use. It has a light hydrating texture, soaks in the skin fast, doesn’t leave a grease residue and makes the eye area look fresh and well rested. The Balea Aqua provides long lasting moisture for a fresh and radiant complexion. The cooling massage ball stimulates the microcirculation and can thus soften swelling – for a radiant look. The light texture quickly absorbs without leaving a residue. The care formula with Algae extract provides intensive moisture and at the same time increases the high water deposits. Natural moisturizers refresh your skin. The depth of wrinkles is reduced. Provitamin B5 has a soothing effect and supports the skin recovery. Vitamin E protects against damaging environmental influences. You can also keep the roll-on in your refrigerator as it adds a cooling effect during application and this soothes and relaxes the tired eyes in the evening. I use it both in mornings and evenings.

Дали имате пробано некој од овие производи? Кои се вашите впечатоци за нив? Во коментар на овој пост ве чекам со ваши мислења и предлози 🙂

Have you ever tried any of these products? What are you impressions and suggestions? Comment in the comment section below 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top